הולכת לאיבוד

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 07/01/20 19:29 י בטבת התשפ

שאלה

קורה לי שינוי בתקופה האחרונה מבחורה מאמינה בלב שלם שבאמת מנסה ומשתדלת לעשות מצוות אני מרגישה שהאמונה בורחת לי בין הידיים או ליתר דיוק אני בורחת לה , אני מוצפת שאלות שאין להם תשובות ואני רוצה להאמין אני באמת רוצה אני לא רוצה להתרחק אבל זה קורה ואני לא מצליחה לחזור לאמונה שלמה כמו שהייתי פעם הרי אם פעם היא הייתה שלמה היא לא הייתה מתעררת ככה...

אני מרגישה שכל דבר נראה לי מצחיק ובלי משמעות .. אני אבקש שתעזור לי בבקשה , מה לעשות?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב.

רבינו שלמה אבן גבירול אמר:

ממך- אליך אברח.

ברוך השם שאת מרגישה טלטלה אמונית שנועדה לבסס את האמונה כראוי לה .

כולנו נולדנו תמימים מושלמים ועם השנים לאחר תקיעת הלידה באו ימי שברים ותרועות.

את מאמינה בת מאמינים כאמונה טבעית ופשוטה בלי חקירה ובלי שאלות..

אך קורה ועם הגיל והזמן מתעוררות שאלות אמוניות.

יש אנשים שמחפשים חיים קלים וכדי להתנער מקיום מצוות הם שואלים שאלות מעוררים ספיקות

וככה מרמים את עצמם שהם מפסיקים להיות בני אמונה ובני תורה ורק בשביל הנוחות.

מדברייך ניכר שאת אוהבת אמת ויש בך יראת שמים טהורה והראיה שלבך נוקפך על הספיקות ועל אבדן התמימות.

ופעמים זו רשת סמויה של היצר הרע האורג אותה במסווה של שאלות וספיקות וכל זאת למען הטות את האדם מדרכה של תורה

לכן הנני מייעצך ראשית להתמלא בשמחה ולהבין שהשאלות הן מקפצה לדרגה רוחנית גבוהה יותר

לאט לאט תלמדי ספרי אמונה ומוסר ותביני שהשאלות אינן שאלות ויש דרך ישר אחת לפנייך.

וחוץ מזה תתפללי הרבה על האמונה הטהורה ותבקשי מרבון העולמים שישפיע עלייך שפע טובה וברכה ושמחת חיים ועמם תלכי ותתחזקי כראוי וביאה לך.

בהצלחה רבה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן