הודיה ותודה לקב"ה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/03/19 22:15 י באדר ב'

שאלה

שלום הרב!

רציתי לשאול באילו דרכים נכון ואפשר להודות בדרך הטובה ביותר לקב"ה על כל הטוב שהוא עושה?מלבד התפילות ההודיה במילים. לאחרונה הרגשתי שהרבה דברים טובים קרו לי ברוך ה' ואני מרגישה צורך עז ורצון להודות על כך לקב"ה. תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

האם אפשר להציע את הדרך הפשוטה של לחלוק את הטוב שזכית בו עם אחרים ?

זה מה שהתורה כותבת כל הזמן - לקבל את הטובה, אך לחלוק אותה בלקט שכחה ופאה, במעשרות וכדו׳. רובנו אינו חקלאי, ולכן מצוות אלה פחות ריאליות, אך הכיוון ברור - משתפים בחסד שזכינו בו מריבונו של עולם את מה שקבלנו ממנו, והולכים בדרכיו.

והדבר נכון גם לאור דברי הנביאים, ״כי אם עשות משפט ואהבת חסד והצנע לכת עם אלוהיך״

האם אתה יכולים ללכת בדרך זו ?

כל טוב ושפע