מותר לברך שהחיינו על כך שיש ממשלה סוף סוף?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 30/03/20 15:51 ה בניסן התשפ

שאלה

שלום רב!

האם ישנה אפשרות לברך שהחיינו על כך שיש ממשלה סוף סוף ב"ה? כי שמעתי שעל כל מאורע משמח אפשר, אבל אני לא רוצה חלילה ברכה לבטלה.

תודה רבה, וכל הכבוד על הטרחה והיחס. בשורות טובות!

תשובה

שלום לך אבנר היקר.

ההלכה היא שעל בשורות טובות עבור עצמו מברך 'שהחיינו', על בשורות טובות עבור עצמו ועבור אחרים - מברך 'הטוב והמטיב'. כיון שמדובר בענין כללי, אז הברכה היא 'הטוב והמיטיב'.

אם המאורע הזה משמח אותך - בהחלט אתה יכול לברך ויש בזה מעלה גדולה להודות לה' על הטוב. יחד עם זה, עם כל ההתפתחויות החשובות - עדיין אין ממשלה שקיבלה את אמון הכנסת וכמו שאנחנו מכירים בחיים הפוליטיים, המצב עלול להשתנות כל רגע. לכן, כאשר תשמע בחדשות שהממשלה ה-35 הושבעה - ותשמח בכך - תוכל לברך 'הטוב והמטיב'.

ברכה והצלחה ושנזכה לבשורות טובות לכולנו.

טוביה