ההורים של בעלי ז"ל מקפידים עליי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 04/08/19 14:24 ג באב התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

בעלי נפטר לפני כמעט שנתיים במהלך התקופה הזאת הכרתי גבר חדש , התארסנו והתחתנו לפני כשבועיים וחצי.

המשפחה של בעלי המנוח לא קיבלה את זה ורק מדברת עלי לשון הרע בכל מקום אפשרי.

אני מרגישה שהם מקפידים עליי אני כבר כמעט חודש לא מרגישה טוב מה ניתן לעשות ?

מרגישה שיש עליי ממש עין הרע

תשובה

לשואלת שלום,

ראשית אברכך בברכת מזל טוב גדולה! שמח לשמוע שמצאת את זיווגך בשנית, יהי רצון שיהיה ביתכם מלא שמחה שלום וקדושה. אמן.

באופן בסיסי, לכל האדם הבחירה והזכות לעשות כרצונו, ואם אחרים מדברים עליו, זו בעיה שלהם.

יחד עם זאת, נדרשת מאיתנו מידה מסויימת של זהירות לא לפעול באופן שמעורר בצורה פרובוקטיבית דיבור עלינו.

את בחרת, בצדק ובצעד לגיטימי, להינשא בשנית. לא יעלה על הדעת להגיד שאשה לא תתחתן בגלל רצונות של אנשים אחרים.

למעשה, אני חושב שיש לפעול בשני מישורים:

א. לנסות לגשת אליהם, לדבר על ליבם. לשתף אותם בתחושות שלך. מהלך כזה עלול להסיר את ההתנגדויות.

ב. להתפלל על זה. אני ממליץ על התפילה המופיעה בתלמוד הירושלמי

"יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה' אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי. שֶׁלֹּא תַעֲלֶה קִנְאַת אָדָם עָלַי וְלֹא קִנְאָתִי עַל אֲחֵרִים. וְשֶׁלֹּא אֶכְעוֹס הַיֹּום וְשֶׁלֹּא אַכְעִיסֶךָ. וְתַצִּילֵנִי מִיֵּצֶר הָרָע. וְתֵן בְּלִבִּי הַכְנָעָה וַעֲנָוָה"

וכן פרק תהילים צא:

יֹשֵׁב בְּסֵתֶר עֶלְיוֹן בְּצֵל שַׁדַּי יִתְלוֹנָן. אֹמַר לַיְיָ מַחְסִי וּמְצוּדָתִי אֱלֹהַי אֶבְטַח בּוֹ. כִּי הוּא יַצִּילְךָ מִפַּח יָקוּשׁ מִדֶּבֶר הַוּוֹת. בְּאֶבְרָתוֹ יָסֶךְ לָךְ וְתַחַת כְּנָפָיו תֶּחְסֶה צִנָּה וְסֹחֵרָה אֲמִתּוֹ. לֹא תִירָא מִפַּחַד לָיְלָה מֵחֵץ יָעוּף יוֹמָם. מִדֶּבֶר בָּאֹפֶל יַהֲלֹךְ מִקֶּטֶב יָשׁוּד צָהֳרָיִם. יִפֹּל מִצִּדְּךָ אֶלֶף וּרְבָבָה מִימִינֶךָ אֵלֶיךָ לֹא יִגָּשׁ. רַק בְּעֵינֶיךָ תַבִּיט וְשִׁלֻּמַת רְשָׁעִים תִּרְאֶה. כִּי אַתָּה יְיָ מַחְסִי עֶלְיוֹן שַׂמְתָּ מְעוֹנֶךָ. לֹא תְאֻנֶּה אֵלֶיךָ רָעָה וְנֶגַע לֹא יִקְרַב בְּאָהֳלֶךָ. כִּי מַלְאָכָיו יְצַוֶּה לָּךְ לִשְׁמָרְךָ בְּכָל דְּרָכֶיךָ. עַל כַּפַּיִם יִשָֹּאוּנְךָ פֶּן תִּגֹּף בָּאֶבֶן רַגְלֶךָ. עַל שַׁחַל וָפֶתֶן תִּדְרֹךְ תִּרְמֹס כְּפִיר וְתַנִּין. כִּי בִי חָשַׁק וַאֲפַלְּטֵהוּ אֲשַׂגְּבֵהוּ כִּי יָדַע שְׁמִי. יִקְרָאֵנִי וְאֶעֱנֵהוּ עִמּוֹ אָנֹכִי בְצָרָה אֲחַלְּצֵהוּ וַאֲכַבְּדֵהוּ. אֹרֶךְ יָמִים אַשְׂבִּיעֵהוּ וְאַרְאֵהוּ בִּישׁוּעָתִי.