הדרכות בחיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/08/19 22:06 ד באב התשעט

שאלה

שלום הרב,

אני מאוד מבולבלת בעניין אכילה בזמן האחרון.

יש לי רצון עז לאכול בריא, אך אני מרגישה שיש דברים שתוקעים אותי ומדכאים אותי ולא נותנים לי את הרצון ואת החשק כמו מקודם מאז כמה תקריות.

דיברתי עם רב אחד, תלמיד חכם והוא תוך כדי שדיברנו המליץ לי על לאכול שלושה- ארבעה תמרים ביום ורב אחר שדיברתי אתו על הנושא אומר לאכול כל שלוש שעות.

אני יודעת שזה לא טוב ששאלתי כמה רבנים, זה יצר אצלי בלבול גדול. אנחנו מתכוונים אני ובעלי למצוא לנו רב שיתאים לשנינו. אבל עד אז רציתי לשאול רק על הנושא הזה כי אני תאמת מתביישת לשאול אותם על זה. האם אני מחויבת לעצות האלו שנאמרו? אם אני לא מרגישה שזה מתאים לי? הרי לא שאלתי אותם ספציפית על זה וגם לא ביקשתי מהם עצות בבריאות. הבעיה אצלי שאני כבר יודעת כבר "יותר מדי" עצות בבריאות. לא ביקשתי עוד. אבל בגלל שרבנים אמרו את זה אני מרגישה סוג של מחויבת או אידיאל לשאוף לזה. אין לי מושג למה. אני מרגישה אם אני לא נוהגת ככה יש לי יסורי מצפון איך אני לא מקשיבה לתלמידי חכמים או שאני לא הולכת בדרך של אמת. לא שהם עצות לא טובות אך אם באלי לאכול מדי פעם כל שעתיים- שלוש. או במקום תמרים פרות אחרים? אני לא יודעת מה בדיוק מציק לי ולמה זה כל כך מציק לי. האם הרב יוכל לעזור לי לצאת מהסוגיה הזאת שמפריעה לי ממש בנפש.

תודה

תשובה

שלום וברכה

הבה ננסה לעשות מעט סדר ביחד:

אני מבין מדברייך כי החלטת לאכול בריא. יישר כוח. זה דבר טוב.

אני מבין כי הקביעה מה בריא ומה לא בריא היא קביעה מדעית רפואית, ולכן הטוב ביותר הוא למצוא את המידע הנדרש במקומות בהם עוסקים בתזונה בריאה וטובה.

הרבנים בוודאי אמרו דבר מה מניסיונם או מבחירתם האישית, אולם אין מדובר כנראה בידע מדעי, וכמובן שאין מדובר בפסיקת הלכה, אלא במין עצה טובה.

את לא מחויבת אפוא לדבריהם, ואת רשאית כמובן לפעול בדרך הטובה ביותר שאת חושבת.

וחובת השמיעה לתלמידי חכמים ? היא בוודאי קיימת. ברם, היא קיימת כאשר עוסקים בנושאי הלכה, ולא בעצות בתחומי הבריאות. כך שלא מוטלת עלייך חובה כלשהי בתחום זה, וממילא אין מקום לנקיפות מצפון.

כל טוב ושמחת חיים