הדף היומי

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/05/19 23:46 טז באייר התשעט

שאלה

ב"ה

בא השמש? אומרים לו הין. איך יכול לקצור לפני צאת הכוכבים? וכי בימיהם היום יוצא בבוא השמש? נמצא כניסת השבת בשקיעה, ומה כל דיני בין השמשות? הרי אמור להיות שבת ממש? אבל נחזור לשאלה של הדף היומי, איך זה שסמכו על השקיעה?

תשובה

שלום לך,

קצירת העומר צריכה להעשות בליל טז בניסן לכן השאלה האם 'בא השמש' והכוונה האם השמש שקעה וכעת טז בניסן.

היום החדש מתחיל בשקיעה שזה סוף היום הקודם (אמנם בענינים אחרים בד"כ ממתינים לצאת הכוכבים).

קצירת העומר דוחה את השבל ולכן אם יום טז ניסן חל בשבת {מה שלא קורה בלוח השנה הנוכחי, עד שנחזור לקדש את החודש על פי הראיה} אז קוצרים את העומר בשבת עצמה.

סיכום

1. קוצרים את העומר גם בשבת.

2. היום מסתיים בשקיעה, גם היום לענינים רבים.

לעניני שבת אנו מחמירים ומוציאים שבת אחרי צאת הכוכבים (מוסיפים תוספת שבת אחרי צאת הכוכבים)

בברכה דוד לוי