הגשת בשר וחלב

חדשות כיפה רבני כושרות 14/01/19 15:20 ח בשבט התשעט

שאלה

שלום,

אחד העמיתים בעבודה שבר את רגלו ולכן בקש ממני טובה ללכת לקנות לו אוכל.

והסכמתי.

מאוחר יותר הוא בקש שאקנה לו דברים מסויימים שכוללים אוכל בשרי (שניצל ועוף) ומשהו חלבי לקינוח.

היות שלצערי הרגשתי כבר לא נעים לסגת ולהגיד שכבר לא אוכל לקנות לצערי הרב קניתי לו.

ואני מרגיש שלא עשיתי כשורה.

מה עלי לעשות כעת?

אשמח לפירוט לעניין מה עלי לעשות להבא .

תודה.

תשובה

שלום וברכה ויישר כח על השאלה.

מעיקר הדין אין איסור לקנות לו, כיון שהוא יכול גם לחזור בתשובה ולא לאכול את החלב לאחר הבשר.

אך צריך לדעת שאנשים גם מכבדים מי שאומר בכנות שקשה לו מצפונית לקנות מאכל בשרי עם קינוח חלבי, ולכן זהו המעשה הרצוי.