הגעלת כלי פלסטיק

חדשות כיפה רבני כושרות 06/10/19 11:21 ז בתשרי התשפ

שאלה

שלום

בשאלה אחרת שאלתי לגבי כשרות של כלי פלסטיק. את השאלה המקורית תוכלו למצוא למטה. בתשובה, נאמר לי שצריך להגעיל את כלי הפלסטיק. אך מיום היוודעותי להלכות כשרות אני יודעת שלא ניתן להגעיל פלסטיק. האם אפשר לבאר את הנושא?

השאלה נשאלת כי זה עניין שחוזר על עצמו בוריאציות שונות ואני מוצאת את עצמי זורקת כלים לעיתים יקרים.

השאלה המקורית:

קיבלתי מחמותי כבד שלא בושל בצליה (אלא על מחבת) בקופסת פלסטיק.

בעלי חימם את הכבד במיקרוגל בקופסת זכוכית עם מכסה פלסטיק.

1. האם ניתן להמשיך להשתמש ב2 הקופסאות ככשרות.

2. אני נוהגת להשתמש בכלי זכוכית כבשרי וחלבי. אך כעת אינני יודעת מה ההכשר של המכסה של כלי הזכוכית. האם המכסה בשרי?

תשובה

שלום וברכה

הפוסקים אכן נחלקו האם אפשר להגעיל כלי פלסטיק.

להבנתנו הדעה המרכזית בהלכה היא זו הסוברת שהגעלתם אפשרית, וכל אנו מורים למי שאינו מבקש חוות דעת של פוסק ספציפי שדעתו לאסור.

אם אתם מעוניינים להרחיב על הדעות השונות אתם מוזמנים לעיין בספר 'הגעלת כלים' של הרב צבי כהן, שם הרחיב בנושא.

בברכה

יצחק דביר