הגייה של שמות קדושים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/05/18 17:51 יג בסיון התשעח

שאלה

שלום הרב,

1. בתפילת רבי ישמעאל כהן גדול (מובאת בסידור תפילה למשה, למשל), מוזכרים השמות: אכתריא"ל ובסוף התפילה: ארארית"א רח"ש תמי"פ. האם מותר או נכון להגות שמות אלה בפה, או עדיף לקרוא בעיניים?

2. האם מותר לרופא לדבר בשבת עם ידידים על נושאים רפואיים, או לפסיכולוג לשוחח עם ידידים על סוגיות מתחום הפסיכולוגיה?

תודה וכל טוב!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל הם נאמרים בפה, כי הם כינויי כינויים, ולא שמות של ממש.

לגבי השאלה השניה: הדבר מסור ללב. אם אלו נושאים הנובעים מהעניין המשותף בנושאים - מותר; אם הם הם דברים הקשורים להתלבטויות בעבודה - אסור.

אין מבחן אובייקטיבי לכך, אלא דברים המסורים ללב.

ויש להחמיר בזה, לאור http://www.ypt.co.il/beit-hamidrash/view.asp?id=5859

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן