הגומל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/09/20 05:02 יא בתשרי התשפא

שאלה

שלום הרב,

לפני בערך שנה וחצי נפלתי מהאופניים נפילה מאוד רצינית על הראש וקיבלתי זעזוע מוח וכנראה גם התעלפתי כי אני זוכר שנסעתי לפני הנפילה ופתאום הייתי בבית אחרי משהו כמו 45 דקות, הייתי מסוחרר מהמכה כל הערב, ובבוקר לאחר מכן הכל עבר (חוץ מכאבי ראש שהמשיכו בערך עוד שבוע וחצי לאחר מכן), השאלה שלי היא כזאת:

יום אחרי שנפלתי חשבתי לברך הגומל (הקסדה שלי נשברה ואם לא הייתי חובש כנראה זה היה נגמר פחות טוב) אבל רציתי קודם כל לחכות כמה שבועות לראות שאין איזה שטף דם פנימי בראש שעלול להוביל לניתוח, מספר שבועות אחרי (לא קרה כלום ברוך ה') כנראה שכחתי מהעניין אז רק הבאתי הרבה מאוד כסף לצדקה ודי הדחקתי...

עכשיו בעקבות זה ששמתי כסף כפרות נזכרתי בזה וכנראה בזכות יום כיפור הרגשתי לא בנוח עם הסיפור, מה כדאי לעשות? זה טוב מה שעשיתי? מספיק?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

הודאה לריבונו של עולם על מה שאירע לך היא אכן חובה, והיא בנויה מעגלים מעגלים.

ברכת הגומל נאמרת רק סמוך למקרה עצמו. אין הגדרה מדויקת כמה זמן, ונראה שהזמן הוא שלושים יום, על אף שכאמור זה לא מופיע במקורות הקדומים, אולם יש בכך היגיון המתאים לנושאים אחרים בהלכה הקשורים למרחק זמן.

העובדה שנתת כסף לצדקה - היא ראויה ונכונה. בשעה שנעשה לאדם דבר מה טוב מריבונו של עולם נכון מצידו לעשות טוב בעולם כתמונת ראי.

האם צריך לעשות עוד דבר מה ? באופן פחות מוגדר, כדאי תמיד לזכור את האירוע הזה, ולראות את החיים שניתנו לך בבריאות ומחדש כהזדמנות לעשות טוב בעולם.

כל טוב ושמחה על יציאתך מהמיצר