הבעת דעה או לא?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/07/20 22:28 יד בתמוז התשפ

שאלה

הי כבוד הרב

השאלה: אני נשואה, למשפחה של בעלי יש קבוצת וואטסאפ אני חברה בקבוצה ולא יודעת אם להיות פעילה בקבוצה- להביע את דעתי, לאחרונה נמנעתי מלהשתתף כי כשאני מגיבה אני מתחילה לחשוב האם רשמתי דבר טוב, לפעמים נכנסת לטרדות על מה שכתבתי מצד שני אלו המשפחה של בעלי ואני מחבבת אותם וחשוב לי להיות מעורבת ולהגיב כשצריך, כך שלא יודעת מה לעשות

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ההתלבטות שלך מובנת: לכל משפחה יש סגנון מסוים. מי שלא בן משפחה מילדות, לא ער לניואנסים של השיח. לכן תגובה שלך עלולה להביך. עם זאת הרצון שלך להיות מעורבת גם הוא נכון מאוד. אני מציע לך להתקדם בתהליך עדין וארוך. תתחילי בתגובות קצרות כמו לסמן 'לייק' ( או אימוגי' אחר) לכתוב מחמאה: 'כל הכבד'; 'אשרינו'; 'יישר כוח' וכד'.

די בכך כדי שגם את וגם המשפחה של בעלך ירגישו שאת מעורבת ושייכת. במקרים שבהם תרגישי בטוח לכתוב משהו קצת יותר ארוך - תכתבי. כך תנהל עם עצמך תהליך שמצד אחד יאפשר לך להרגיש מעורבת ושייכת כבר עכשיו, מצד שני לא תצטרכי להתלבט עם רשמת טוב ולא תהיי מוטרדת מכך.