הבערת אש בחג שני של פסח

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 02/04/18 13:02 יז בניסן התשעח

שאלה

שלום רב,

אני חוזר בתשובה שבא ממשפחה חילונית, משפחתי רוצה לעשות על האש בחג השני של פסח האם מותר להבהיר אש בחג שני של פסח?

ואם לא האם אפשר לקבל פתרון לעשיית על האש בחג שני של פסח?

בברכה ותודה וחג שמח.

רועי.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום ומוכדים לשמחה.

אפשר לעשות על האש ביום טוב

לכן בחג השני של פסח היינו חג שביעי של פסח )הוא יוצא ביום השביעי לפסח( אפשר לעשות על האש.

אמנם אסור להבעיר אש חדשה לצורך כך.

לכן יש להשאיר נר ורצוי נר נשמחה ולהעביר בעזרתו אש. מותר לטלטל )=להזיז בידיים) נר בחג.

אם המנגל קרוב אפשר לקחת אש בנר אחר שהודלק מהנר הדולק.

אם זה מאוד רחוק ויש חשש שהנר השני יכבה ניתן להדליק סיגריה וללכת עד למנגל ושם להבעיר בעזרתה את המנגל.

אמנם אין לכבות את האש בסוף, אלא להניח לה לכבות מעצמה.

למציאות חייך, גם אם אחרים יכבו את המנגל לאחר הכנת האוכל אין לך בעיה שאין לך הנאה בכיבוי.

לענד אכן הכנת מנגל בחג פותרת הרבה בעיות הלכתיות בכלל ובפרט במשפחה שעדיין אינה שומרת את כל הלכות החג בשלומתן

לשבת ולאכול ביחד זה נותן לך אפשרות לשיחה טובה על מהות החג ועל השאלה איפה מהות החג פוגשת אותנו בחיי היום יום

שיעבוד מול חירות. הקפדה מול חיפוף ועוד ועוד.

נצל זמן זה להנאה עם המשפחה לחיזוק הקשר ולהעברת מסרים חשובים וטובים

חג שמח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן