הבטחה

חדשות כיפה הרב שלמה שושן 19/05/14 18:27 יט באייר התשעד

שאלה

אמ.. שלום. פעם הראשונה שלי פה אז אני מרגישה קצת מוזר, אז אני פשוט אספר מה הלך.זה גם מקרה קצת לא שגרתי... אתם תראו.

הייתי בת 13, וזה היה זמן שכבתי במיטה מנסה לישו. חשבתי לעצמי על מקרה ששמעתי בחדשות, שבו חבורה של בני נוער השתכרה והרגה אחד מהם. המקרה העלה בי זעם, ובאימפולסיביות רבה הבטחתי לנרצח (במחשבתי) שהרצח שלו ישנה משהו ואני אעשה הכל כדי לוודא שמקרה כזה לא יחזור על עצמו שוב.

חודשים עברו ולא עשיתי כלום.

היום אני חושבת לעצמי איך יכולתי להבטיח דבר כזה בטיפשותי הרבה?! האם עכשיו אני חייבת לנסות לעשות משהו בשביל משהו שהוא כמעט אבוד מראש?

זה בסדר שאתם שופטים רק תענו לי מה לעשות.

שבוע טוב.

תשובה

שלום וברכה,

ההבטחה שלך אינה טיפשית כלל ועיקר, אדרבה היא מלמדת על אישיותך הטהורה שאינה מוכנה להתרגל ולהיכנע לרוע. תמשיכי להבטיח לעצמך כל הזמן לא להתרגל למעשים רעים, ולעשות ככל שביכולתך להוסיף טוב ויושר במעשייך ובדיבוריך, ובכך תוסיפי לעולם עוד טוב שימוסס את הרשע והרוע.

ברכה והצלחה!