הבטחה להתפלל לרפואת חולה: מה עושים אם לא הספקתי?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/12/19 00:40 טו בכסלו התשפ

שאלה

הי.

יש תינוק חולה, והתפללתי עליו הרבה שיבריא. הבטחתי שאני אשתדל (אני לא זוכרת אם הבטחתי או אם הבטחתי שאני אשתדל) לקרוא כל יום ספר תהילים שלם במשך חודש.

לא הצלחתי לעמוד בזה. מה אני אמורה לעשות?

תודה ויום טוב:)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך נטע היקרה.

נהדר שלקחת על עצמך להתפלל עבורו.

אבל יחד עם זה, ברור שאנחנו צריכים לעשות כמיטב יכלתנו אבל לא מעבר לזה. באמת מאד מאד קשה לקרוא כל יום ספר תהלים שלם.

אצל הקב"ה זה לא עובד כ'כספומט' - שאם פספסת יום אז זהו - הילד לא יבריא והכל בגללך חס ושלום. זו מחשבה שלא נכונה בשום צורה שהיא. ההשתדלות עצמה, הכוונה, המחשבה הטובה והרצון הטוב - חשובים לא פחות מהמעשה עצמו, שיכול לפעמים להצליח יותר או פחות. וכאן יש כוונה מדהימה ומעוררת השראה, להתפלל וללמוד למען תינוק כדי שיבריא ויתחזק. זה מרגש ונהדר, ולא כל אחת מגיעה למקום הנפלא הזה של נתינה ודאגה לאחר. וכנראה שאת התברכת בלב אוהב ורגיש לזולת, וזו באמת מתנה שתלווה אותך תמיד.

את מתפללת, ועוד שותפים לתפילות שלך, אנו מקוים שבזכות התפילות וההשקעה התינוק יירפא, אבל בודאי שלקב"ה יש את החשבונות שלו, ובסופו של דבר גם אם התוצאה לא תמיד כפי שקיווינו, אנחנו סומכים עליו שהכל מאיתו לטובה. וזו הסיבה שכאשר ח"ו מישהו נפטר, הדבר הראשון שאומרים זה המשפט: "ברוך דיין האמת". אנחנו לא אומרים "מצווה גדולה להיות בשמחה תמיד", למשל. כי לנו זה באמת עצוב. אנחנו אומרים שיש אמת בדין הזה, ככל שהוא קשה וכואב, שאנחנו לא מסוגלים עדיין לזהות אותה.

בעזרת השם, ובזכות הכוונות הטובות, הדאגה והתפילות שלך ושל כולנו, נתפלל שהתינוק הזה יזכה לבריאות איתנה בתוך שאר חולי עמו ישראל.

כל הכבוד ובהצלחה רבה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן