הבדלה עם שירים - המשך

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 27/01/20 15:51 א בשבט התשפ

שאלה

בס"ד

הרב שלום!

תודה רבה על כל התשובות, המענה והכוחות שאתם נותנים. מאוד לא מובן מאליו וממש מעצים, תודה רבה!

רציתי לשאול:

בהמשך לשאלה ששאלתי "הבדלה עם שירים בסניף", אם לא שמעו את המבדיל אומר את סוף הברכה "ברוך המבדיל בין קודש לחול" יצאנו ידי חובה? בין אם אמרנו ברוך המבדיל בין קודש לחול ובין אם לא?

תודה רבה:)!!!

תשובה

לשואל שלום,

תודה רבה על המילים, משתדלים להיות שליחים נאמנים לדבר ה'.

משאלתך אני מבין שיש בלבול בין מושגים:

א. הבדלה בפה - יוצאים ידי חובה באמירת 'אתה חוננתנו' בתפילה, או באמירת 'ברוך המבדיל בין קודש לחול'. מאותו רגע אפשר לעשות מלאכות חול- להדליק אור, ל

ב. למרות שמותר לעשות מלאכות, תיקנו חכמים הבדלה על הכוס. וכל עוד אדם לא הבדיל על הכוס, אסור לו לאכול ולשתות (למעט מים).

(מקורות: שולחן ערוך ומשנה ברורה סימנים: רצד-רצט )

לשאלתך: לכתחילה יש לשמוע את כל מילות הברכה מהאדם שמוציא ידי חובה. בדיעבד, ספק ברכות להקל, ואין לעשות שוב הבדלה במצב שהפסדתם כמה מילים.