הבאת אלכוהול לא כשר לחברים

חדשות כיפה רבני כושרות 14/08/18 09:53 ג באלול התשעח

שאלה

חברים שאינם שומרים כשרות ביקשו שנביא להם בקבוקי אלכוהול לא כשר מחו"ל. אם נסרב אנו חוששים שיעלבו. מה עושים במצב כזה? האם ניתן להביא בכ"ז?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

גם אם ישנם צדדים הלכתיים שבהם אפשר להקל, בתור עובדי ה' איננו יכולים להרשות לעצמנו להיות שותפים לצער הגדול ולמציאות הכואבת שבה ישנם יהודים שאוכלים מאכלים שאינם כשרים. גם בתור חבר קשה לעשות דבר כזה כאשר אנו יודעים שבעצם בכך הנך מזיק להם ולנשמתם.

לחבריך תוכל להסביר שהנך חש אי נוחות גדולה בנשיאת והבאת מוצרים שאינם כשרים והדבר פוגע ברגשותיך. אם חברי אמת הם - בוודאי יבינו.

לסיום אציין שישנם משקאות חריפים שונים שידועים ככשרים אף שלא מצוינת עליהם כשרות. רשימה כזו תוכל למצוא באתר 'ליקר כשר'. יתכן ותמצא את המשקאות שביקשו חבריך ככשרים.

והאמת והשלום אהבו.

בברכה

יצחק דביר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן