הארכת חיים

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 28/04/19 01:47 כג בניסן התשעט

שאלה

כיום יש תרופות המאריכות את אורך החיים של האדם ואף תכנונים לעתיד אשר ינצחו את המוות,

האם קיימת בעיה הלכתית בהארכת הזמן הקצוב לאדם מהבורא כפי שיש איסור בקיצור חייו מתוך כוונה ?

תשובה

שלום וברכה,

לא רק שאין בעייה הלכתית לנסות להאריך חיים (באמצעים שמדע הרפואה מפתח) אלא שלהבנתי הקטנה זו אפילו מצווה גדולה וחובה הלכתית לעשות זאת ככל הניתן ע"פ הרפואה, מעין הצלת נפשות.

אגב, אני לא מאמין שינצחו את המוות לחלוטין, לפחות לא לפני ביאת המשיח.