האם ניתן מלכתחילה, לפי כל השיטות לגבי ספירת העומר, לקנות ולחדש בגדים בלג בעומר?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/05/19 07:07 יז באייר התשעט

שאלה

שלום רב

האם ניתן מלכתחילה, לפי כל השיטות לגבי ספירת העומר, לקנות ולחדש בגדים בלג בעומר?

תודה

תשובה

שלום וברכה

קשה לענות על שאלה זו משתי סיבות:

א. ההימנעות מקניית דברים חדשים בספירת העומר - היא עצמה לא ברורה, ונראה שיש כאן בכלל חלחול של מנהגי בין המצרים לספירת העומר, ראו: https://www.ypt.co.il/beit-hamidrash/view.asp?id=5629.

ב. אכן, יש מנהגים מגוונים מתי בל"ג בעומר פוסקים מנהגי הספירה לגבי גילוח ותספורת.

נראה כי בנושא הקנייה - ניתן להקל בשל השילוב של שני היסודות האלה.

כל טוב