האם מותר לעבוד במקום כזה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/08/20 11:44 טו באב התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

אני רוצה להתנצל מראש על השאלה כי היא בנושא דיי מביך

אז ככה, התחלתי לעבוד לא מזמן בחנות מתנות מסוימת.

המלאי בחנות מכיל כל מיני סוגים שונים ומשונים של גאדג'טים

אך ישנו גם "סקשן" אחד שמכיל רק אביזרי מין (קלפים,אזיקים, והלבשה תחתונה לא צנועה)

החנות עובדת בעיקר עם שליחויות ככה שנדיר מאד מאד אם בא לקוח לחנות..

התפקיד שלי הוא בעיקר לארוז ולשלוח..

רציתי לשאול האם מותר לי להמשיך לעבוד במקום כזה? מאד חורה לי להתעסק עם דברים כאלה.. בידיעה שרוב הסיכויים שאנשים ישתמשו בזה לדבר עבירה..

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התורה מצווה אותנו ונשמרתם מכל דבר רע, שלא יביא עצמו לידי הרהורים רעים והרהורי עבירה, אסור לאדם להסתכל במראות אסורות כדי לא לבוא לידי הרהורי עברה. ברור שעיסוק בדברים אלו מביאים לידי הרהור עבירה, אפילו אם אתה עושה זאת רק כעובד טכני, אבל בד"כ זה מביא לידי הרהור. אמנם הגמ' אומרת שמותר להרביע בע"ח בגלל שאדם טרוד בעבודתו, אבל כאן אין עבודה מעשית אלא הכנת משלוחים ונראה שיש בכך הרהור.

אפילו אם היה מקום להתיר הלכתית, ראוי לא להכנס למקום בעייתי, זה לא טוב נפשית ורוחנית. על כן ראוי שתבקש מבעל המקום שלא להתעסק באביזרים שכתבת עליהם. אמנם אם אין לך פרנסה אחרת וללא עבודה זו תגיע לפת לחם, אולי יש מקום להקל זמנית, אבל ברור שזה לא ראוי לכתחילה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ