האם מותר ללכת עם מכנס רחב?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/05/20 13:07 ב בסיון התשפ

שאלה

האם לפי ההלכה מותר ללכת עם מכנס רחב שלא רואים אתו את הצורה של הרגל או שזו סתם הקלה?

תשובה

לשואלת היקרה שלום רב.

מותר.

אמנם, יש שתי הסתיגויות.

קודם כל, באופן כללי, חצאית יותר צנועה ממכנסיים. הנסיון גם מלמד, לצערינו, שאחרי שמתרגלים ללכת עם מכנסיים רחבים, אז הולכים גם עם מכנסיים קצת פחות רחבים וכן הלאה כך שבסופו של דבר המכנסיים אינם צנועים מספיק. לכן, לכתחילה יש ללכת עם חצאית ארוכה, שאינה צמודה המכסה את הברך בכל מצב.

דבר שני, בהרבה מאד מקומות חצאית נתפסת כ'סמל דתי' - כמו כיפה אצל בנים. כך שיש יישובים וערים שמי שהולכת עם מכנס רחב 'מתויגת' כחילונית. במקרה כזה, הבעיה היא לא רק כלפי חוץ אלא כלפי פנים - כשאת לובשת מכנס רחב - האם זה אומר משהו לגבי עצמך? לגבי הרצונות שלך? לגבי ה'תיוג' שלך? אם ההליכה במכנס עוזרת 'לטשטש' את השיוך ה'דתי' אז בהחלט זהו דבר שאינו רצוי.

בהצלחה רבה!

טוביה