האם מותר לי לייעץ לחבר על בגדים לא צנועים?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/05/20 14:07 כו באייר התשפ

שאלה

שלום הרב

אנחנו משפחה דתית ולצערי יש לי אחות חילוניה לפעמים יוצא שהיא מתייעצת איתי לבחירת בגדים מסוימים לא צנועים

(אבל חשוב לי לציין שבכל מקרה היא תקנה בגדים לא צנועים)

ואם אסור לי מה עליי לעשות שהיא שואלת אותי?

תודה מראש

תשובה

שלום

אני חושב שנכון שתשבי איתה לשיחה באווירה טובה ובקירבה, ותגידי לה שאת מאוד מאוד אוהבת אותה, אבל זה מביך אותך ולא נעים לך לייעץ לה על משהו שמבחינתך הוא בעייתי. להגיד את זה בצורה שיהיה לה ברור, שאת לא אומרת את זה ממקום ששופט אותה, אלא רק מצד שלך זה לא טוב ולא נעים.

יחד עם זה, במקרים שהייעוץ שלך יכול להועיל לכך שהיא תבחר בבגד שהוא פחות בעייתי מבגד אחר, את יכולה לעזור לה בכך, רק שהיא לא תבין כאילו שמבחינתך זה בסדר הלבוש הזה.

כל טוב ובהצלחה רבה