האם מותר להסתכל על יופי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 16/06/19 23:55 יג בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב

מלא פעמים יוצא לי לראות אנשים ולחשוב וואי איזה חתיך הוא..

רציתי לדעת אם זה בסדר

כי מצד אחד אני מבינה שיכולה להיות פה בעיה מצד שני אני לא חושבת שזה הגיוני לא להסתכל על יופי לדוגמא אם אתה מדבר אם מישהו אתה לא תראה את היופי שלו?

תודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום,

יחס היהדות אל היופי הוא כפול:

מצד אחד אנחנו אומרים "שקר החן והבל היופי" - היופי עלול להטעות ולבלבל. "יש קנקן חדש שאפילו ישן אין בו". יופי, פרסומת יפה, עלולה להטעות ולייצג מוצר חלול מתוכן.

מצד שני, אנחנו אומרים שהדבר האמיתי והנכון הוא גם 'יפה': "אמת ויציב ונכון.. ויפה".

ההבדל בין הגישות ברור:

כשהיופי הוא ראשוני, הוא המקור והוא המטרה - הוא עלול להטעות. לעומת זאת כשהיופי וההתבוננות באה על גבי היכרות עמוקה וחיבור נשמתי - הוא הביטוי היותר נעלה של חיבור בין אנשים.

לכן סתם הליכה אחר היופי יש בה משום 'לא תתורו', דמיונות שווא שלא מובילים לשום מקום. לעומת זאת התבוננות בתוך המשפחה בין בני זוג היא נעלית.

בהצלחה רבה בכל מעשה ידייך.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן