האם מותרת אכילה ושהייה בבית שלא שומר כשרות כללית ובפרט בפסח למען שלום בית?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/04/19 09:24 יד בניסן התשעט

שאלה

האם מותרת אכילה ושהייה בבית שלא שומר כשרות כללית ובפרט בפסח למען שלום בית?

שמי יערית נשואה התחתנתי כחילוניה מבית דתי

ושומרת הדוקה על כשרות והחמרותיה

בעלי ומשפחתו חילוניים ועדיין!

כרגע זה רק אני והוא אין ילדים

חזרתי בתשובה בשנים האחרונות אך לו ולמשפחתו קשה לקבל זאת ואת השינויים שאני מביאה

ההורים גרושים ואימו נכה וכשאנו מתארחים בצד שלו אנו ישנים רק אצל סבו וסבתו זוג מבוגר

שבעצם לקחו את המושכות ומארחים את הילדים הנכדים כי ההורים לא

בעבר ציינתי בפניהם בעדינות רבה לגבי טבילת כלים ואת האיסור בחמץ בפסח

אך קשה להזיז אותם ממקומם והם נפגעים

ההורים שלו לא לוקחים צד בדבר והם באותה חשיבה מה שגם שם יש בעיות שיצרו בעבר סיכסוכים ממושכים בביתי שלי ובשלום הבית שאני מעדיפה לא לחזור לתקופה זו

האם ישנן הקלות ? הנושא מאוד רגיש... ויש לנו רק אצלם להתארח מהצד של בעלי

אפשר להתייחס אליהם כמו להוריו ( גדל אצלם כילד )

אשמח לתשובה לחג הפסח הקרב ובא ובכלל להכוונה לכל השנה

בשם השם נעשה ונצליח!

רב תודות וחג פסח כשר ושמח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השאלה הגיע ממש ערב פסח ואינני יודע אם יש לה עוד משמעות ובגלל החג אקצר.

א. אין בעיה לשהות שם.

ב. לאכול רק דברים שאינם צרכים הכשר מיוחד, כגון יין מיצים, פירות וירקות.

ג. להביא מצה מהבית (אם אין שם).

ד. כאשר אדם מסביר את דעתו והתנהגותו מתוך הכרה שזה רצון הקב"ה ואין כאן נגיעות אישיות אלא רצון לעשות מצוות ד' יתברך. בד"כ הדברים מתקבלים, ובייחוד בפסח. הקלות הם צריכות להיות ספציפיות דהיינו לדברים מסויימים אבל לא גורפים. אבל היסוד הוא לא "הקלות" אלא הסבר מתוך אהבה ואחוה שיבינו שהכל לשם שמים ולא לבחינה עצמית.

שבת שלום וחג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן