האם לעזוב שירות לאומי?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 17/01/19 23:08 יא בשבט התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום!

אני נמצא כעת בתקופה של שירות, שנה שעוזבים את כל מה שמכירים, יוצאים מהבית לתרום למדינה.הכל משתנה, ומתחילים הכל מאפס .

התחלתי את השנה ב'ה עם קשיים שהתסדרו עם הזמן, ועכשיו אחרי חצי שנה דברים מתערערים.

רוב החברות שהתחברתי אליהם עוזבות את מקום השירות, ואני נשארת עם עוד 2 חברות בלבד, מתלבטת עד כמה זה נכון להמשיך..

ואולי כדאי לחזור לבית ולהמשיך את השירות מהבית ?

או שמא לעבור למקום תורני עם סביבה שמסוגלת להשפיע עלי בעוצמה גדולה יותר ?

תודה מראש על ההיענות וההקשבה!

תשובה

שלום וברכה,

את מעלה שאלות חשובות וטובות, הדורשות הרבה מחשבה.

באופן עקרוני, בדרך כלל לא טוב לעזוב משהו שמתחילים אם אין סיבה מוצדקת.

אם התחלת והתגברת על הקשיים שהיו בהתחלה - כדאי בדרך כלל להמשיך, ולסיים את המשימה עד תומה. שירות לאומי זו תקופה שיכולה לעצב ולתת לך כלים לכל החיים. וכן לתרום רבות לעם ישראל.

ובכל זאת, אם את חשה ירידה רוחנית שאינך מצליחה להתגבר עליה, זו סיבה טובה לשקול את הדברים לעומק. ולפעמים אפילו במחיר שדורש עזיבה.

מכיוון שאינני מכיר אותך, ולא ידוע לי כל הפרטים - אציע לך להתייעץ עם מישהו שאת סומכת על שיקול דעתו הכללי, ומכיר אותך ואת המקרה, ולנתח את המציאות לעומקה ולקבל החלטה נבונה.

בהצלחה רבה בכל מעשה ידייך,

ושתזכי לעבוד את ה' בשמחה בכל מקום שתהיי.

הלל