האם לימודי הנדסה ועבודה כמהנדס ואיש עסקים זה ביטול תורה?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/07/20 17:33 כד בתמוז התשפ

שאלה

שלום רב,

האם לימודי הנדסה ועבודה כמהנדס ואיש עסקים זה ביטול תורה?

אני לומד כרגע מסילת הישרים בשבתות ובמהלך השבוע אני שוקד על לימודי הנדסת תוכנה בתקווה להפוך להיות יזם היי טק ואיש עסקים.

האם זה ביטול תורה?

האם התורה מצווה עלינו רק ללמוד תורה כל יום כל היום ולא להתקדם כלכלית כפי שמקובל בעולם המערבי הקפיטליסטי שמובל על ידי ארצות הברית?

כי אני רוצה ללמוד תורה בשבתות בלבד ובמהלך השבוע ללמוד ולעבוד מקצועות חול.

בברכה ותודה.

תשובה

שלום לך

יש להבחין בין מושגים שונים:

1. האדם נברא כדי לפתח את העולם 'לעבדה ולשמרה' - זה חלק מתפקידו של האדם.

2. מי שיכול להיות בנבחרת של לומדי התורה מפתחי התורה ומעבירי התורה - קדוש יאמר לו, ועבורו עיסוקים אחרים הינם בבחינת ביטול תורה.

3. אדם רגיל צריך להתפרנס בכבוד ולהשקיע זמן וכוחות סבירים כדי שיהיה לו לחם לאכול ובגד ללבוש ושחלילה לא יצטרך לבריות.

4. קידום כלכלי כפי שאתה רואה בתרבויות זרות אינו נכון. בד"כ אדם משקיע מעבר לנדרש בגלל לחצי הסביבה ונורמות עושר שהסביבה מיצרת. במקרים רבים מאד זה גם נובע מניצול אחרים (גם אם ברצונם)

בהצלחה

דוד לוי