האם ליידע על ספק של ספק בעיה בפוריות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/07/20 11:00 כ בתמוז התשפ

שאלה

שלום,

מבדיקה שעשיתי עלה חשש לבעיית פוריות.

הרופאים לא יודעים לומר בודאות האם תהיה בעיה ואין דרך לדעת. יתכן שתהיה בעיה ויתכן שלא.

האם יש להודיע על כך בפגישות עם נשים?

ואם כן אז באיזה שלב?

תודה,

משה

תשובה

שלום

בכל אדם יש ספק, וזו גם המסקנה אצלך.

הדבר היחיד שהתחדש לך, הוא המילה 'חשש'. דהיינו, נשאר ספק, ויש בו קצת יותר ספק.

מעיקר הדין אין חובה ליידע על כזה דבר לוט בערפל, שהאשה לוקחת אותו בחשבון ממילא, בלי בדיקות.

אם היה מדובר בבעיה קרוב לודאי בפוריות, אזי יש ליידע מבחינה הלכתית, הן מצד ואהבת לרעך כמוך, הן מצד גניבת דעת, הן מצד חלות הקידושין. אך בספק שנשאר ספק, אין חובה.

אולם, מצד הרדיפה אחר האמת, והיושר הפנימי שלך, אף שאין חובה, הייתי ממליץ לך ליידע את האשה בכך, לפני האירוסין. בשפה רגועה, שקולה ומאוזנת. אל תחשוש. בייחוד בימינו, שבכל שנה יש פתרונות רפואיים למגוון דברים, והספק אינו ודאי כלל.

בהצלחה