האם להשאר בצבא בתור לוחם בקרבי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/08/19 12:10 כד באב התשעט

שאלה

האם להשאר לוחם בקרבי בצהל

אני לוחם בצבא כבר שנה וחודש בתפקיד עברתי את החלק הקשה ואבא שלי מתנגד לשירות הזה ודורש ממני לעזוב את השירות הקרבי מה עליי לעשות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יישר כח על כל המאמץ לשמור על עם ישראל

הלכתית אין דין כבוד אב ואם בדבר שאיננו שייך להורים, כגון, עליה לארץ או נשואין וכדו'. דין זה נפסק בשו"ע. אבל למרות שההלכה היא שאין לך חובת כבוד או"א בנושא זה, בכו"א מהחכמה והיושר להגיע לאיזה הבנה עם אביך, ויש להשפיע עליו שמעשיך חשובים, ואפשר לשלוח אליו את הקצינים שלך, רבנים או כל מי שיכול להשפיע עליו. שהם ישכנעו אותו בחשיבות מעשיך ובשכר הגדול של כל העושה חסד ומצוה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ