האם לדווח לחבר שאשתו בנפרד בהריון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/07/19 22:26 טו בתמוז התשעט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

יש לי חבר טוב שלא עלינו נמצא בתהליך גירושין בבית דין אזרחי. אשתו כבר בקשר עם מישהו אחר, ולאחרונה במקרה ראיתי אותה במקום ציבורי וניכר שהיא בהריון. האם עלי לדווח על כך לחבר או שמדובר ברכילות שעלי לשמור לעצמי?

בתודה מראש,

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל דבר שאדם מפרסם צריך להיות לתועלת, סתם דיבורים אמרו חז"ל שאין לומר. ידיעה זו לא תשפיע דבר ולא תועיל דבר, כיוון שלידה היא מפורסמת וחשבון תשעה חודשים ירחי לידה כולם יודעים, כך שזה רק יכול להכאיב או להכעיס לחבר, ומדוע לעשות כן?! חז"ל אומרים שאסור להודיע לאדם על מותר קרובו, ולא התירו אלא כדי להתאבל או לומר קדיש וכדו' אבל אין לספר מקרים ודברים קשים. אדברא תבשרו לו בשורות טובות תשמח אותו בכל מה שאפשר, התקופה שהחבר עובר היא קשה מאד, מדוע להוסיף כאב על כאבו. אולי תוכל לעזור לו בחופשה או באוירה נוחה ומשמחת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ