האם לגבר מותר לעשות נזם באף?

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 12/04/20 12:21 יח בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני בחור דתי, לומד בישיבה תיכונית תודנית גבוהה מאוד ורציתי לשאול האם מותר לגבר לעשות נזם באף?

יש בזה עניין של "לא ילבש"?

או אולי של השחתת הגוף?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

אסור, ולא ראוי לעשות לבן נזם באף.

זה נובע מהאיסור של, "לא תלבש" .

לגבי אם אתה עובר בכך גם על איסור השחתת הגוף, או לא, יש בזה מחלוקת.

לפי התיאור שלך, אתה בחור מאמין שמשתדל לשמור על המצוות ולומד בישיבה תיכונית תורנית, על כן עליך לדעת, שגם איך שאתה נראה, או מה אתה משדר, והיכן מחשבותיך ומעשיך נמצאים, זה לא פחות חשוב.

ודע לך, שגם זה קשור לבחינה ההלכתית, שהרי התורה וחז"ל הקפידו, גם על כיצד אנו נראים, וכלל ידוע שהחיצוניות, משפיעה על הפנימיות.

כמובן שהחיצוניות היא לא חזות הכל, אך יש לה חשיבות, במיוחד כאשר אני משדר במעשיי או בלבוש שלי, ההפך מדרכי הקדושה והצניעות.

ברכה והצלחה