האם כשר או לא

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 04/10/19 16:15 ה בתשרי התשפ

שאלה

היי שבת שלום ושנה טובה, רציתי לשאול כבר המון זמן:

בתורה כתוב שאסור להתעלל בחיות נכון? אז למה הבשר שאנחנו אוכלים? החיה עוברת התעללות לפני והזרקות איך עדיין זה נחשב כשר? הראי זה יד להתעללות , איך אנחנו לא חוטאים כאשר אנחנו אוכלים? הראי למשל הפרה לפני שחיטה היא אמורה לעבור התעללות? או להרגיש חופשיה בשדות? למה זה קורה מה ההלכה אומרת על ההתעללויות בחיות בישביל להגדיל את הרווח של האנשים האלה , זה כלכך מוזר וחיפשתי בכל מקום תשובה על זה, למה אנחנו בתור יהודים נותנים תעודת כשרות לאנשים שמתעללים בחיות , יש המון רשתות שפוגעות בחיות ומענות אותם בישביל להגדיל את עצמם למשל אווז שקושרים את צוורו בישביל להגדיל את גופו והכבד אווז הוא כשר!

למה זה קורה? והאם זה כשר לאכול סטייק נגיד שהחיה עברה התעללות קשה לפני?

תשובה

שלום לך.

התורה אמרה שהיה ראוי שלא לאכול בשר בכלל וכך היה שנים רבות.

אבל לבניו של נח הותרה אכילת בשר וכמובן על ידי שחיטה כהלכה

גם לעתיד לבוא רבים סוברים שאכילת בשר תמנע לחלוטין ועל כך כתב הרב קוק את חזון הצמחונות.

אקדים ואומר שזכיתי להקדים את החזון הזה.

בצעירותי לא אכלתי בשר כשנתיים.

ועכשיו כבר הרבה מאוד שנים, מזה שלושה עשורים שאינני אוכל בשר בהמה ולא בשר עוף ואני ממליץ לכולם להיות צמחוניים

וגם למי שעדיין אוכל בשר אני ממליץ לו להמנע מאכילת בשר לפחות באמצע השבוע.

ובכלל אני ממליץ להפחית לפחות בחמישים אחוז את צריכת הבשר מהרבה טעמים גם מהטעמים שהזכרת.

וכך גם דעת המקובלים לאכול מעט בשר ככל האפשר.

חשוב אבל שתדעי שתופעת ציעור בהמות אווזים ועופות מנוגדת להלכה ויש הרבה בעיות הלכתיות גם צער בעלי חיים וגם בעיות של טריפות ומומים ועוד בעיות הלכה קשות.

.

ושחיטה כהלכה אמנם ממיתה את הבהמה כי סוף בהמה לשחיטה אבל בלי לצער אותה אפילו בסכין הכי מחודדת .

באופן כללי יש הרבה צדק בדברייך ומי יתן ואנשים ימנעו מאכילת בשר ומי שכבר אוכל בשר יאכל שחוט בלי צער בעלי חיים וימעיט ככל היותר בצריכת הבשר.

מי יתן אמן ואמן.