האם טוב למות בעד ארצנו

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/04/19 08:57 יט בניסן התשעט

שאלה

האם צריכים חיילים לסכן את חייהם בשביל לקיים את מצוות ישוב הארץ, האם טוב למות בעד ארצנו?

מה אתה חושב בנושא?

תשובה

שלום

חובה הלכתית לכבוש את א"י, ולהגן על יושביה וממלכתה, גם בסיכון חיי חיילים.

חיים ומוות אינם מקבילים תמיד לטוב ורע. לעיתים, יש חיים רעים, ויש מוות טוב. אלא שהחיים נעימים, והמוות יש בו מועקה וכאב על פי רוב.

אמנם מגמת התורה היא החיים, ובחרת בחיים, כי היא חייכם. אך המובן התורני של חיים, בעיקרו אינו נשימה ותפקוד של כלי הדם וכדומה, אלא בכך שהאדם דבק באלוקיו.

על כן לעיתים, משאין ברירה, גם המוות הוא אחד משיאי החיים, כאשר מתים על הצו האלוקי, כגון בהגנה על חלקי ארץ ישראל.

יה"ר שלא נזדקק למות בעד דבר, אלא חיים עד העולם.

כל טוב