האם טוב למות בעד ארצנו?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/04/19 15:08 ז בניסן התשעט

שאלה

שלום! אני עושה עבודה בנושא ישוב ארץ ישראל ובחרתי בשאלה האם טוב למות בעד ארצנו.

אשמח לשמוע מהי הדעה שלך בנושא :)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

לכל אדם בעולם יש ערכים. הערכים הם לחיות לאורם אבל גם מוכנים למסור נפשם למענם.

אם אדם אינו מוכן להקריב למען הערך שלו אז הערץ אינו חשוב.

בד"כ ההקרבה היא בזמן בכוחות בממון וכד'. ועל ערכים חשובים מוכנים גם למות.

אין שום ספק שהעיקר הוא ‏טוב לחיות בעד ארצנו ולא חלילה למות.

בחיינו אנו רוצים לקדים את הערכים שלנו לאורך שנים רבות , במקרה זה הערך של חיים חופשים בארצנו..

מי שמת עושה זאת בארוע חד פעמי ובלית ברירה, אבל נכונות לעשות זאת נותנת ערך לכל חייו בתקוה שלא נצטרך לממש זאת.

בהצלחה וחג חרות שמח

דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן