האם זה נדר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/05/20 08:44 ב בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לברר נושא מסויים, אני נוהגת להתפלל בכל לילה כמעט תהילים על בריאות בני משפחתי או אנשים מסויימים שחולים לפי היום שבו אני קוראת. אמא שלי אמרה לי שכל דבר כזה שעושים מעל מכסת ימים מוסיימת והוא סוג של הרגל הוא נחשב לנדר.

יש ימים שאני מאוד עייפה בהם ואני לא מצליחה להתפלל אלא רק רוצה להרדם ולכן מוותרת. האם זה נחשב שהתרתי נדר?

באף שלב לא נדרתי לעשות את זה קבוע, פשוט התחלתי והדבר נהפך למין הרגל שקורה ברוב הימים, ואני תוהה עד כמה זה חמור אם אני לא מסוגלת בכל יום לעשות זאת...

תודה

תשובה

שלום

כשאדם קורא תהלים, גם אם במשך כמה ימים רצופים, זה בדרך כלל לא במחשבה של מנהג של קביעות, אלא משהו נקודתי שהוא עשה אותו באותו יום וגם למחרת וביום שאחרי, וממילא זה לא נדר.

אם זה נעשה במחשבה של קביעות, שהוא מתכוון לעשות זאת כל יום, ולא אמר 'בלי נדר', זה ייחשב כנדר, ויהיה צורך בהתרת נדרים אם לא רוצים להמשיך.

לגבי עצם הדין הזה, עייני כאן -

https://katzr.net/bcf745

כל טוב