האם ה׳ מעניש אותי על משהו רע שעשיתי בעבר?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/10/18 10:15 יז בחשון התשעט

שאלה

שלום,

כשהייתי בת 17 עשיתי מעשה נוראי (לא משהו פלילי אך נורא מבחינה מוסרית) שנמשך כשנתיים.

אני מתייסרת על אותו מעשה המון ולא מפסיקה לחשוב על זה. אני מרגישה שה׳ מעניש אותי ושכלום לא הולך לי בחיים בגלל אותו מעשה, ובצדק.

אינני אדם דתי, אני חוטאת די הרבה, וגם עושה טעויות כמו כולם, אבל החטא הזה לא נותן לי מנוחה בלילה.

שאלותיי הן-

1. האם יש דרך בה אוכל לכפר איכשהו על אותו מעשה בשביל להרגיע מעט את נפשי?

2. האם ה׳ מעניש אותנו על חטאים כבר בעולם הזה, וייתכן והסיבה שחיי לא מתנהלים כפי שרציתי היא אכן שאני נענשת על אותו חטא? האם אי פעם דברים ישובו למסלולים כפי שהיו לפני המעשה?

תודה ושבוע טוב

תשובה

בסד

שלום וברכה

איננו יודעים כיצד ומתי הקב"ה נותן שכר או עונש. אבל הקב"ה מנהיג העולם יכול לתת בכל מצב עונש ושכר. על כן אנו צריכים רק לעשות תשובה כפי הדרכת חז"ל.

צריך להכיר ולהתחרו על החטא שנעשה וכן להתוודות לפני הקב"ה על המעשה שנעשה. ברור שאם זה שייך לאנשים אחרים יש לבקש מהם סליחה.

כמו כן ראוי להשתפר בייחוד בדבר שבו היה החטא.

יש מעשים שדרך התשובה כוללת יותקר אבל זה רק בהתאם לחטא ולאדם עצמו שפרטים אלו אינם ידועים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ