האם השידוך מתאים?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 31/05/18 12:11 יז בסיון התשעח

שאלה

שלום וברכה,

אני בת 26 וחצי, לפני כ - 4 שנים התגרשתי לאחר נישואים קצרים.

מאז החלטתי להתחזק והלכתי ללמוד במדרשה ליטאית מוכרת של חוזרות בתשובה. קיבלתי שם הרבה כלים והתחזקתי מבחינה רוחנית.

חשוב לי לציין, אינני נמצאת במקום שבו אני יכולה להגדיר את עצמי כחרדית ממש ,אבל יש לי רצונות ושאיפות אמיתיות להקים בית יהודי כשר, בית שמקפיד על ההלכות, לימוד תורה, הקפדה על ההלכות ובעיקר באמת לעשות את מה שהקב"ה מצפה מאיתנו.

נושא השידוכים קשה עבורי בגלל היותי גרושה, יצאתי עם סוגים שונים של בחורים, עובדים ולומדים , לומדים בלבד, חרד"ל, חרדי ודתי לאומי תורני - עשיתי זאת מתוך ניסיון למצוא את הזיווג מבלי לנסות להגדיר יותר מדי את המקום הרוחני מתוך ניסיון לבחון קודם את האישיות של האדם.

לפני כחודשיים קיבלתי הצעה לצאת עם בחור דתי לאומי שמתחזק ומאוד רוצה לשאוף והתעלות רוחנית.

הבחור כרגע מונח במקום שבו הוא מתפלל

3 תפילות, שומר נגיעה ומתחזק דרך ארגון "נפש יהודי".

יצאנו לפגישות בהתנהלות חרדית, זה אמנם היה לו מוזר אבל הוא קיבל את זה.

מה שכן, לא עשיתי יותר מדי בירורים על הבחור לפני כן אבל כן שמעתי מחברים שלו דברים טובים על אישיותו ומידותיו.

כעת, הבחור מאוד מעוניין להמשיך, אני גם הרגשתי בהתחלה שזה נכון להמשיך עם זה וראיתי שהוא אכן מכוון למקום נכון וטוב, פעלתי מתוך שיקול דעת והבנה שיהיה לי קושי ואני אצטרך לדחוף את הקטע הרוחני אבל זה "שווה את זה".

מהר מאוד הבחור הציע לי נישואים ומאז אני מרגישה שאינני מסוגלת, יש בי המון חששות ופחדים לעשות את הצעד הזה.

אני מתלבטת כרגע האם הפער הרוחני בינינו הוא עמוק מדי בשביל להתחתן כך?

כשאני מדברת עם הבחור על כל הנושאים שחשובים לי שיהיו בבית הוא מסכים וטוען שזה חשוב גם לו ושכך הוא רואה את ביתו.

אך מצד שני, אני מפחדת לאבד את כל העקרונות שבניתי ושחשובים לי על מנת להתחתן שוב וליצור זוגיות נכונה וטובה .

מה גם שהרבה מהשידוכים שהציעו לי פסלתי על כך שאין להם טלפון כשר, שלא מספיק קובעים עיתים לתורה, שלא הגיעו מישיבה כל שהיא ועברו הדרכה ובנייה אישית.

הבחור טוען שאחרי החתונה הוא יקפיד יותר על כל הדברים שהעליתי בפניו: מקומות מעורבים, אייפון מוגן, כשרויות, לימוד תורה ושהוא כל הזמן חיפש אישה שתהיה חזקה יותר ממנו מבחינה רוחנית כדי להתעלות.השאלה אם זה נכון להתחתן מתוך מציאות כזאת?גם בשבילו..אולי זה יותר מדי קבלות שהוא רוצה לקבל על עצמו לאחר הנישואים והוא לא יצליח לעמוד בהן?ואז אני לא יודעת איך אוכל להתמודד עם זה...אני לא רוצה להרגיש שאני חוזרת אחורה אחרי כל התהליך שעברתי.

אני נמצאת במציאות שהגיל כבר לא משחק לטובתי, אין לי יותר מדי הצעות ונושא השידוכים אינו פשוט עבורי במיוחד בגלל עברי.

אשמח לקבל את עצתו של הרב ולשמוע את דעתו, האם על פי הנתונים נכון להמשיך בזוגיות הזאת?

תשובה

שלום

עצתי היא כדברי רבנו הגר"א, שבשידוכים אין להשתדל בצורה מופרזת אלא מתונה, והעיקר תלוי בתפילה וסיעתא דשמיא שנאמר מד' אשה לאיש.

לכן השאירי מקום גם להשגחת ד', ואל תחששי בצורה מופרזת.

מן הזהירות שלא יזהר יתר על המידה, כפי שלמדנו מהרמח"ל.

תארת אדם טוב שרוצה טוב, ואוהב אותך. לא תארת סיבה משמעותית שלא להתחתן עימו.

בהצלחה בהחלטתך