האם החלטות של צדקה יותר מחייבות מהחלטות אחרות?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 30/08/19 18:07 כט באב התשעט

שאלה

האם זה נכון שהחלטות של צדקה יותר מחייבות מהחלטות אחרות ואם עשיתי מסירת מודעה זה מבטל לי?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום מוריה.

כל הכבוד לך על המחשבה הטובה ועל הרצון לקיים מצוות צדקה, ואף להתחייב מראש לתרום לצדקה. ודאי שעל עצם הרצון הטוב כבר יש לך זכויות!

יש בסוגיה זו מחלוקת ראשונים. למעשה פסק רמ"א שבצדקה אף אם רק התכוון לתרום, יש לתרום, אף שבנדרים הולכים רק אחר דיבור. המחשבה מחייבת בצדקה, ובלבד שהתכוון באמת וברצינות לתרום.

במסירת מודעה בראשית השנה, אמרת 'חוץ מנדרי צדקה', ועל כן אפשר לסמוך על כך במידה שבסופו של דבר לא התאפשר לך לקיים את ההתחייבות שלקחת על עצמך.

כל הכבוד על המידות הטובות ובהצלחה!

חברים מקשיבים

(פסיקת ההלכה בתשובה זו היא על פי הרב ברוך אפרתי)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן