האם במצב כזה מותר לשקר ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/11/18 10:08 ד בכסלו התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

אני רציתי לשאול שאלה שזה מאוד חשוב לי אם אפשר ?!

אני האמת לא מזמן עברתי איזה מקרה קשה שעליו לא אפרט .

והייתה איתי חברה טובה שעברה את התהליך באותו זמן ושעליו גם קרובת משפחה שלי יודעת. מכיוון שסיפרתי לה על כך בטלפון.

אך לבסוף לא יכלה להיות איתי ולעבור איתי את זה אלא רק טלפונית בלבד.

והמקרה הזה מבייש אותי ומביך אותי לכן רציתי לשאול אם במקרה כזה אפשר לשקר להן איכשהו (ולהמציא שמה שהיה לי זה משהו אחר לחלוטין ממה שחשבתי וממה שאמרתי להן בהתחלה ) ?? אני באמת מובכת ברמות קשות.

זה שקר שלא יפגע באף אחד כמובן. .. פשוט להרגשה שלי זה יעשה טוב .

תשובה

ב"ה

שלום.

אם השינוי בדיבור בא להגן על כבודך ולגרום לכך שלא תהיי מושפלת - מותר לשנות בדיבור.

ועייני נא בתשובתי "מתי מותר לשקר" ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show/22301

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.