האם אני יכול לומר קדיש על אח של סבתא שליי

חדשות כיפה רבני בית הלל 06/06/18 10:00 כג בסיון התשעח

שאלה

שלום רב.

אני גר אצל סבתא שליי לפני חודש נפטר אח של סבתא שליי אני ממש רוצה לומר עליו קדיש ההורים מסכימים אני רוצה לומר עליו כי הוא היה כמו אבא בשבילי האם מותר לפי מנהג הספרדים,תימן לנפטר יש בן אחד שאני חושב שהוא אומר קדיש אבל אני ממש רוצה אני יכול? תודה... טל שלי 0527070994

תשובה

שלום ניב,

המנהג לומר קדיש על הנפטר הוא עתיק יומין, ונוהג בכל קהילות ישראל. כידוע הנוהג הרווח הוא שצאצא ישיר של הפטר יאמר עליו קדיש, אך במקרים מסוימים יכול גם אדם אחר לומר קדיש על הנפטר והדבר מהווה תועלת הן לנפטר והן לחברה המעלה את זכרון המת.

המגבלה היחידה שיש היא שאמירת הקדיש לא תפגע בהורי האדם האומר את הקדיש (ראה שולחן ערוך אורח חיים סימן קלב סעיף ב).

על כן במקרה שלך, שהוריך מסכימים למהלך, בוודאי שיש עניין רב שתאמר קדיש על האדם אליו אתה מרגיש קרבה כה רבה.

כל טוב

יוסף סלוטניק

הרב יוסף סלוטניק הוא רב מרבי בית הלל