האם אלוקים באמת אוהב את העם היהודי ?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 27/10/19 18:37 כח בתשרי התשפ

שאלה

שלום! (מחילה על אורך השאלה)

אומרים שאלוקים אוהב את כל באי עולם בכלל ואת העם היהודי בפרט אהבה שנועדה להטיב לנבראים!!!

*ידוע לנו שהעולם הבא ותחיית המתים רחוקים שנות אור מי עינינו לכן התייחס רק לעולם הזה.

עובדות קיימות:

*ידוע לנו שאנחנו בני האדם עשויים מי חומר/עפר ונשמה להבדיל מהמלאכים שכולם רק נשמה

והחיות שהם רק חומר/עפר.

*גם ידוע לנו על היצר הרע הנוראי שקיים אצל כל אחד מי באי עולם שאותו מכנים האמוראים

כזבוב וכחיטה.(בן איש חי-נסיון העוני והעושר)

שגם אותו ברא אלוקים.

ואנחנו יודעים גם את כוחו של היצר הרע שמשתווה לאש לעומת כח האדם שהוא עפר

*וגם ידוע לנו על תורה תבלין שברא לו אלוקים.

אז ככה:

*כבר בתחילת הדרך מעניש אלוקים את שלושת באי עולם היחידים אדם,חווה,והנחש.

*בהמשך אלוקים משמיד את כל באי העולם כולל את החיות בתקופת דור המבול (חוץ מי נח משפחתו והחיות שציווה עליו השם לקחת)

(הסיבה= חטאים בגלל יצר הרע)

*אחר כך משמיד אלוקים את כל בני האדם בסדום ועמורה

(הסיבה= חטאים בגלל יצר הרע)

*בהמשך ישנם עוד תיאורים בתורה של רעב ותקופות לא קלות שעובר העם היהודי.

*אחר כך היינו עבדים למעלה מי 400 שנים במיצריים וחיינו כגרים.

*אחרי יציאת מצריים רוצה אלוקים להשמיד את כל העם היהודי (רק שהפעם משה משכנע את אלוקים שלא לעשות זאת)

(הסיבה= חטאים בגלל יצר הרע)

*בתקופת מעמד הר סיני מתו כשלושת אלפים בני אדם מהעם היהודי

(הסיבה= חטאים בגלל יצר הרע)

*בספר ויקרא פרק כ״ו ישנם איומים נוראים כלפי העם היהודי אם יחטא וגם ישנם הבטחות שלא ממש התגשמו כמו לחיות בארץ ישראל ארץ זבת חלב ודבש בשלום ובביטחון.

*בתקופות הרבה אחרי ידוע לנו על מות

24.000 תלמידים (צדיקים גמורים) של התנא רבי עקיבה.

(הסיבה= שנאת חינם גם יצר הרע)

*בתקופה אחרי ידוע לנו שנרצחו יותר מי שש מיליון יהודים בשואה ללא עזרה מהשם.

(הסיבה=כנראה חטאים בגלל יצר הרע)

אלוקים ציווה את העם היהודי

ב 613 מצוות לעומת הגויים שצוו ב7 מצוות בלבד.

כיום יש עומות בעולם שחיים בשלום ובביטחון

במדינות שלהם.

שמדינות אלה גדולות וחזקות בהרבה מי עם ישראל שהובטח לו שהוא יחייה בשלום ובביטחון.

*גם היום ידוע שהיהודים שהם בערך 18 מיליון

בני אדם לא אהובים במיוחד על שאר העולם

שהוא בערך 8 מיליארד בני אדם.

וגם ידוע שהיום בין העם היהודי ישנם הרבה עניים שרעבים ללחם.

הכוונה בכל הדברים שציינתי זה להראות שעד עצם היום הזה העם היהודי עדיין נושא יסורים

קשים בהשוואה לעמים אחרים ‏ ‏שלכאורה נראה כאילו הם חיים חיים הרבה יותר טובים מהיהודים.

אז רציתי לשאול כמה שאלות :

האם באמת אנחנו עד היום העם הנבחר?

אם כן היכן ההבטחות של לחיות בשלום,בטחון, ובשפע?

אם יודע הקדוש ברוך הוא את מאזן הכוחות בין היצר הרע לאדם למה מעניש אותנו ביסורים כלכך קשים גם בתור עם שזה הכלל וגם בתור אדם בודד שזה הפרט? הריי אומרים אין יסורים ללא עוונות אחרי הכל רוב האסונות שקרו וקורים זה בגלל עוונות שנעשו או נעשים בגלל יצר הרע שקיים בכולם שחזק הרבה מאיתנו והעונשים האלה כתוצאה מסיימים את חיינו בעולם הזה.(לכאורה זה נראה כמו משחק מכור שאין לנו סיכויי לנצח אותו)

אז האם כל זה נקרא להיטיב לנבראים שהרי רוב הנבראים בעולם

חיים ביסורים וגם בעונשים שמסיימים את חייהם פו.

אשמח לתשובה .

תשובה

שואל נכבד.

תארת את קורות ימי העולם בצבעים שחורים ביותר

מבלי שאכנס לכל פרט מדבריך.

עם ישראל הוא עם הנצח ונצח ישראל לא ישקר

למרות כל המורדות והקשיים למרות הגזירות הקשות

עם ישראל חי וקיים לעולמי עד.

איננו יודעים ולא מבינים ואין לנו שום השגה מפני מה נעקדו ומתו רבים מבני עמנו.

אך יודעים אנו כי עם ישראל מבססים את האמונה בבורא העולם ומקדשי שמו בכל דור ודור.

הקיום הפלאי של עמינו הוא הראיה על נצח ישראל הוא הראיה על אתה בחרתנו מכל העמים.

אנו רואים עין בעין איך מתקיימות בנו הנבואות הרבות של נביאי ישראל

אשר נבאו על החורבן ועל הבנין.

אהבת השם לעמו ישראל גלויה ומפורסמת היא לעיני כל העמים בניסי הניסים שנעשים עמנו בכל יום ויום.

הננו מתפללים ומייחלים לגאולה שלימה ברחמים ללא צער וייסורים.

יכירו וידעו כל יושבי תבל כי ה' הוא האלקים אשר דיבר טוב על עמו ישראל.