האחת והיחידה אהבה בגיל הנעורים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 19/06/19 12:03 טז בסיון התשעט

שאלה

אשמח שהשם לא יפורסם.

בקיצור אני מכיר איזה מישהי כבר הרבה זמן ואני מרגיש שזה ממש אהבה נכון אני בגיל ההתבגרות וכל השטויות שלו ומשיכה לבנות וכו' אבל הרגשות האלה נמשכים כבר מעל שנה אומנם בשנה הזו "נדלקתי" עח עוד בנות אבל זה היה לשבוע וישר חזר אליה זה ברמה כזאת שאם יוצא לי לחשוב על חתונה (אחיות גדולות שכל הזמן מדברות) אז יוצא לי לחשוב רק עליה ואני לא מצליח לשחרר מה בכך שהיא חברה

של אחד החברים הכי טובים שלי (הוא מכיר אותה בזכותי היה לנו סוג של קטע בעבר לי והיא) אומנם לא ממש שמרנו נגיעה אבל לא פגשתי אותה איזה חצי שנה אז אני לא חושב שזה משפיע עדיין כי רק מלדבר אתה בווטסאפ אני מסונוור לגמרי...

אשמח לטיפים והסברים

תשובה

שלום רב יקירי!

כל האהבות למין השני בגיל הנעורים הם עדיין בוסריות. היהדות לא רק שהיא בעד אהבה אלא זה ממש במכרז היהדות, אבל היהדות, התורה מדריכה אותנו איך להשתמש באוצר היקר הזה, בגיל הנכון במצב הנפשי היותר בוגר, מתוך בניה נכונה, התבוננות נכונה, מחשבה מעמיקה, שכבר הבחור מעוצב באישיותו וגם הבחורה שהיא עצבה את אישיותה ועברה כברת דרך בחיים לחיים משותפים עמוקים ויציבים, קשר של זוגיות, מבחינת היהדות, זה קשר של קיימא קשר של ברית, בטוב וברע.

ומה לא נקרא קשר?

קשר שמבוסס על "נדלקתי" על "הסתנוורתי", על "חברה של מישהו אחר", על "להחליף חברות", על זיקוקים שיוצאים מהעיניים, זיקוק שנדלק לשנייה הוא לא נשאר, הוא עושה את ה"show" שלו ואז נכבה, ואז הכל נהיה חיצוני, כולל המראה שלה, הכל השוואות שמשאירות את אשתך האמתית מאחורה ומשאירות בך אהבה נכזבת כמה צלקות בדרך.

העצה שלי שתניח לקסם של זיקוקים לשקוע, ולעומת זאת להגביר את העומק את הבנייה העצמית הרוחנית והערכית שלך, לבנות בעצמך עוד קומה בבניית האישיות, על ידי לימוד מעמיק, על ידי התבוננות באישיות שלך, תפתח את העולם הפנימי שלך ותתרגל להסתכל פנימה יותר ובעזרת ה' כשיגיע הזמן כשאתה בנוי נכון תגיע גם החברה האחת והיחידה שאתה אתה תחלוק את חייך ותאהב אותה לכל החיים.

בברכה חן