דת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/10/19 10:55 כא בתשרי התשפ

שאלה

שלום רב,

אני יהודיה שלמה

במידה ואני מביאה ילד עם אבא שאמא שלו נוצריה ואבא שלו יהודי.

מה נחשב הילד (אני יהודיה משתי הצדדים)

הם יהיו עליו בעתיד קשיים להתחתן כדת וכדין?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יהדות נקבעת לפי האם בלבד.

לכן הגבר עליו את שואלת הוא גוי לכל דבר - למרות שאביו יהודי.

כל בן או בת שאת תלדי יהיה יהודי לכל דבר גם אם אביו גוי.

האמונה שלנו שוללת לחלוטין את המעשה שאת מתארת.

הרמב"ם פוסק: ישראל שבעל גויה משאר האומות דרך אישות, או ישראלית שנבעלה לגוי דרך אישות הרי אלו לוקים מן התורה, שנאמר: "לא תתחתן בם בתך לא תתן לבנו ובתו לא תקח לבנך", אחד שבעה עממים ואחד כל אומות באיסור זה. וכן מפורש על ידי עזרא: "ואשר לא נתן בנותינו לעמי הארץ ואת בנותיהם לא נקח לבנינו". ולא אסרה תורה אלא דרך חתנות...

בספר הזהר כתוב: שלשה המה דוחים את השכינה מהעולם וגורמים שאין דיורו של הקב"ה בעולם ובני אדם צועקים ואינם נענים ואחד מהם זה השוכב עם בת אל נכר.

עייני באריכות בקישור שמברר לעומק ולרוחב את ההיבט התורני:

http://alex-klein.co.il/%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A8-%D7%92%D7%95%D7%99-%D7%95%D7%92%D7%95%D7%99%D7%94/

מצאתי עוד דברים שמתארים את המורכבות והקשיים:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4325799,00.html

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן