דתי לאומי או חרדי

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 10/06/19 14:36 ז בסיון התשעט

שאלה

מה כל כך ההבדל בין ההשקפה הדתית לאומית לחרדית ?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.

כבוד השואל יודע ששאלתו היא מאוד כללית כיוון שגם בען החרדים יש הבדלי גישות ופערי השקפות וגם הדתיים הלאומיים אינה מקשה אחת.

ובכל זאת אציין קווים כלליים.

לדעת כולם יהודי צריך להיות ירא שמים בן תורה ומדקדק במצוותיה.

ההבדל המהותי הוא האם התקופה בה אנו חיים היא ראשית צמיחת גאולתנו וכבר אנו במהלך הגאולה

או שאנו עדיין בגלות הגם שיש בן פורת יוסף מליוני יהודים בארץ ישראל.

הבחנה שניה הקשורה להבדל הראשון היא לגבי ההתייחסות למוסדות המדינה לצבא ההגנה לישראל ועוד.

הבדל שלישי נוגע לאופי המגורים האם בערים חרדיות כמו בני ברק אלעד וכדומה או לא.

ההבדל השלישי די מטושטש כיוון שאמנם אין עיר דתית לאומית אבל יש שכונות ויש הרבה יישובים כמו בישע שהם יישובים דתיים.

אקח נקודה מאוד שונה למשל שנת השמיטה בה החרדים אינם סומכים על היתר המכירה לעומת הדתיים הלאומיים .

אך גם בזה הענין הולך ומצטמצם כיוון שמשמיטה לשמיטה יש התקדמות בשמירת השמיטה עם אוצר בית דין וכדומה ועוד שמיטה או שתים רוב העם היהודי יהיה בארץ ואז כבר לא יהא מקום להיתר המכירה

מההשקפות השונות נוצרה מציאות מבדילה בתחומי החיים.

הנני משער שכשם שההבדל בין החסידות להתנגדות הצטמק ויפה וטוב לו ככה יהא גם בענין זה.

ראוי לציין יש הזנה הדדית ויש השפעה בין הצדדים.

למשל שיעורי תורה במסגרת ביתית מצויה יותר בציבור הדתי לאומי לעומתם לימוד בעלי בתים בחבורה לפני ולאחר התפילה מצוי יותר בציבור החרדי.

נקווה שכל צד ילמד מהשני דברים טובים ונזכור שחוץ משני הציבורים הללו יש הרבה יהודים טובים שצריך לקרב אותם אחד לאחד .

ותן בלבנו שנראה כל אחד מעלות חברינו.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן