דמיונות, קולות וסיוטים קשים תוך כדי שינה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 27/10/19 23:45 כח בתשרי התשפ

שאלה

שלום הרב,

אני בת 15 ותמיד הייתי סהרורית עוד מהיותי תינוקת.

אבל בערך בגיל 12-13 התחלתי לשמוע צעדים בבית (שאינם של בני משפחתי שאני יכולה לזהות) אלא יותר גרירות כאלה מתוך הבית. שמעתי פעם אחת שמישהו הזיז לי את הווילון בחדרי (הווילון בחדר אינו לשם חלון או משהו ככה שרוח לא יכולה להזיז אותו).

ואלו הגילאים שהסהרוריות שלי התגברה.

פעם אחת היה לי חלום רוחני חזק מאוד שעד היום אני זוכרת אותו וחלפו 3 שנים.

לא מזמן עברתי דירה וכל יום בבוקר אני קמה וכל הקירות לצד מיטתי מכוסים בקשקושים, בהתחלה לא הקדשתי לזה יותר מדי מחשבה אך אחרי שבועיים כשהקשקושים הפכו לציורים הקדשתי מחשבה והבנתי שאני מציירת את הציורים האלה כשאני ישנה בעזרת ספר תהלים שנמצא מתחת לכרית שלי.

הלילה הכי מפחיד שהיה לי הוא שחלמתי שאדם דתי רודף אחריי במבט לא שפוי וכשהתעוררתי מהסיוט חיבקתי את ספר תהילים ורזיאל, בוקר לאחר מכן ראיתי שציירתי זוג כנפיים מעל לראשי.

אולי אני סתם מדמיינת באמת ואוכלת סרטים אבל בכל מקרה תמיד טוב לבדוק,

אשמח לעזרה בלהבין מה זה.

נ.ב- הצעדים ששמעתי בבית הקודם נשמעו פעם אחת כשישנתי בחדר אחר בבית החדש.

תשובה

שלום וברכה,

מכיוון שאינני מאבחן מקצועי, ואינני מכיר את הרקע שלך - קשה לי לדעת מה המקור לכל הפחדים שלך.

אבל מאוד הייתי ממליץ לך לשתף את אחד מהורייך במה שאת עוברת.

אם זה לא שייך, תשתפי את המורה שלך או מישהו שאת סומכת עליו.

יחד איתם הייתי ממליץ לך ללכת לרופא משפחה, שיכול מאוד לעזור לך.

בדרך כלל, הפחדים, הסיוטים, והקולות שאנשים שומעים נובעים מכל מיני דמיונות שהגיעו אליהם מכל מיני סיבות (לפעמים זו חוויה לא נעימה שעברו, או גורם אחר).

רופא משפחה יכול הרבה לעזור בתרופה שמקלה על הפחדים והדמיונות, או בהכוונה ללכת לטיפול כלשהו שיכול לעזור מאוד.

אל תחששי, שמדובר באיזה משהו רוחני שמאיים עלייך או משהו כזה. תנסי להרגיע את עצמך, ולעסוק בדברים חיוביים.

בהצלחה רבה,

הלל