דם תוך כדי יחסים

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 13/08/19 16:30 יב באב התשעט

שאלה

שלום.

בשעה שהתעוררנו אני ואשתי התחלנו מיד בקיום יחסים. (עם קונדום כאמצעי מניעה - שהותר).

לאחר סיום פתאום שמתי לב שעל הרגל שלי יש טיפת גם וכן על הקונדום. מיד הבנתי ואמרתי לאשתי שתבדוק מה קורה אצלה.

משם הבנו שקיבלה מחזור.

חוץ מזה שההרגשה של שנינו נוראית... ולצערי אף מגעילה....

מה עושים במקרה כזה?

ובנוסף- בפנים אני כבר יום+ הולך בהרגשה מגעילה וכשאני חושב על זה בא לי להקיא. איך אני מצליח לצאת מזה שלא אדחה אותה. תודה

תשובה

שלום רב,

זעקתך הרוחנית והנפשית נשמעת , אשריכם ישראל שרוצים לשמור על קדושת הבית .

לשאלתך מה לעשות ,

יש לשים לב להקפיד על זמני הפרישה מתשמיש שבאים למנוע מקרים כאלו. ( בספר איש ואישה של הרב אלישיב קנוהל יש הסבר מפורט ונגיש על הנושא ).

שנית , לעשות תשובה על כך שעלתה בידיכם .

לגבי התחושה הפיזית /נפשית שעולה לך מתוך המקרה . חשוב שתשוחח על הנושא או אם אשתך אם זה נכון לך, או אם איש מקצוע טיפולי ו" לפרק " את התחושה הלא נעימה , על מנת שחס ושלום לא יווצר ריחוק ביניכם ויפגע בשלום הבית.

בברכת בנין שלם ועדי עד מתוך רוב אהבה ושמחה ,

יום טוב