דכאון אחרי תשובה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/06/19 08:44 יד בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב, אני בת 14 ולומדת באולפנא במרכז הארץ, לפני כמה חודשים הבנתי שמה שהכי טוב בשבילי זה לחזור בתשובה (בתחילת שנה נפלתי חזק על הראש ואבד לי הזיכרון, ואז בלי שום עצה ממשהו התחלתי לשמוע שיעורים באיטרנט וזה משך אותי) התהליך נשמר בסוד אף אחד מהמשפחה לא יודע על זה, (מי שידע זה רק אני והרב שלי) הרב שלי הציע שאשתף לפחות את הורי. הכל היה טוב ויפה עד שסיפרתי להורי, הם ממש לא קיבלו את בטוב( למרות שהם דתיים לאומיים). איך שהו גם כל המשפחה המורחבת יודעת ומאז כולם מתרחקים ממני, אף אחד לא מדבר איתי, קוראים לי בשמות כמו ''חרדית'' האחים שלי מרביצים לי וגנובים לי כסף. הרב אני צריכה שתעזור לי להתמודד עם זה. כבר נמאס לי מהחיים האלה מי רוצה לחיות ככה, אין חשק לחיות. כל יום אני מסתגרת בחדר עד הלילה אפילו ארוחת צהריים+ ערב לא מכינים לי שכולם הולכים לישון אני מכינה לעצמי. דיי הרב נמאס לי מהחיים האלה.

נ.ב דחוףףףףףףף

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אני רוצה לסייע לך, אך מתקשה לעשות כן בצורה של כתיבה חד פעמית.

לפיכך, הדרך הטובה ביותר עבורך היא לפנות לרב שמלווה אותך, ולבקש ממנו מישהי שתוכל לשבת איתך בצורה קבועה וצמודה, ללוות אותך ולייעץ לך, כיצד להתקדם בעולמך הרוחני בד בבד עם החיבור המשפחתי ובעיקר עם כיבוד הורים ומוראם.

חיזקי ואימצי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן