דיני שכנים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/11/19 10:16 ח בחשון התשפ

שאלה

אנו גרים 20 שנים בבניין משותף בקומה 3 מתוך 4

לפני כ-5 שנים השכנים בקומה מתחתנו הוסיפו חדר ותוך כדי הבניה הם שכנעו אותנו לבנות מעליהם ולקחת את הקבלן שלהם כי זה יהיה זול יותר לשנינו והשתכנענו ובנינו מעליהם מרפסת בדיוק מעל החדר.

עכשיו הם טוענים שיש להם נזילה / רטיבות בחדר ומבקשים מאיתנו לטפל בעניין כולל כל התשלומים הכרוכים בעניין.

מה הדין מה החוק מה עושים בסיטואציה כזאת ?

אודה לקבלת תשובה בהקדם

תשובה

ב"ה

שלום.

במקרה כזה כדאי לכם לפנות לאגודה לתרבות הדיור.יש להם סניפים בכל הארץ ויש להם ייעוץ מקצועי חינם למקרים כאלו.

והדבר החשוב ביותר הוא לנסות לפתור את הבעיה בדרכי שלום שהרי אמר החכם באדם "טוב שכן קרוב מאח רחוק"

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.