דיני אבלות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/08/18 15:32 ה באלול התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אימי נפטרה ערב ראש השנה תשע"ח (20 בספטמבר 2017) ונקברה ב ד' בתשרי.

לפי מנהג הספרדים , מתי מקיימים סעודה ב 11 חודש ומתי עורכים אזכה? האם ישנו איסור לעלות לקבר בחודש אלול?

כמו כן, לפני מספר ימים נולדה לי בת , ואנו נוהגים לערוך "מסיבה"/סעודה לכבוד הנולדת. האם ישנה בעיה לעשות זאת בשנת אבל ? אם אין , מה היא הדרך היותר מכובדת לערוך זאת

תודה

תשובה

מהשמים תנוחמו.

שאלתך הגיע אלי רק כעת ה אלול ואשתדל לענות למרות ש 11 חודש חלפו.

1. אזכרה ב 11 אינה מנהג הספרדים אלא רק מקצתם. אצלנו לא נהוג.

בכל מקרה הנוהגים כך עורכים אזכרה והסעודה היא דרך למשוך אנשים לשמוע דברי תורה ולברך ברכות כהלכה. אין, גם לא למנהג זה, ענין בסעודה עצמה אלא בדברי התורה ובברכות שבה.

2. אין איסור ללכת לבית הקברות בחודש אלול.

3. אין בעיה להודות לה' על לידת הבת. אם אין שם מוזיקה וזה נעשה בבית {לא באולם שמחות} - אפשר לערוך מסיבה כזו. כמובן שגם שם יש לומר דברי תורה.

* סביר לשער שלידת הבת ואולי גם הודאה כזו לקב"ה גורמת שמחה לנשמת אמך - סבתא של התינוקת.

תזכו לגדלה בשמחה ובבריאות לתורה לחופה ולמעשים טובים

דוד לוי