דיני אבלות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 12/07/20 14:41 כ בתמוז התשפ

שאלה

שלום .

אני נמצאת בשנת אבל על אבי .

אבי נפטר לפני חודש וחצי ואני נמצאת במצב נורא קשה ..

התחלתי להתענין בכל העינין של דיני האבלות ונכנסתי לכל העינין של העולם הבא והמשמעות של הנשמה .

רציתי לשאול כמה שאלות ברשותך.

יש כמה שאלות שמעניינות אותי לדעת .

שאלה -

א. האם מותר לצבוע את השיער ולהתעסק בציפורנים במהלך השנת אבל ?

ב. האם אפשרי לשמוע מוזיקה שקטה ועצובה ?

ג. האם אפשרי לראות טלווזיה והאם יש תוכנית טלווזיה שבו יש תכנים עם שירים האם אפשרי?

והאם זה מרגיע אותי האם אפשרי?

ד. אני עובדת בעבודה שחייב להדליק מוזיקה האם זה בסדר?

ה. האם מותר לי לקנות בגדים בשביל עבודה ובגדים שאני צריכה ?

ו. והאם אפשרי לקנות סתם בגדים רק בשביל לקנות כדאי שיהיה לי אותם בארון ולא ללבוש אותם?

ז. האם מותר לקנות פיגמות ? או הלבשה אחרת( לבנים) האם מותר לי לקנות מזכרות ותמונות שלי ושל אבי ?

ח. האם מותר לי לבקר בקבר של אבי במהלך השנה ?

תודה וסליחה על השאלות רבות .

ערב טוב

תשובה

שלום וברכה,

א. כן.

ב. רצוי להימנע. אם זה מרגיע אותך, במצבים מסוימים מותר.

ג. כן, אך תוכנית שכולה שירים ,לא.

ד. לצורך העבודה מותר.

ה. כן.

ו. לא

ז. כן

ח. אין איסור בכך, בכל אופן נהגו לעלות בשנה הראשונה, רק ב30, ב11 וביום השנה.

מן השמיים תנוחמו

בשורות טובות