דיני אבלות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 12/07/20 14:23 כ בתמוז התשפ

שאלה

הי ..

אני נמצאת בשנת אבל .

לפני קצת יותר מחודש אבי נפטר ..

המוות הוא עינין נורא לא קל בשבילי ולקחתי את זה נורא קשה .

אני כל הזמן חוקרת ורוצה לדעת את כל העינין של האבל ואת כל מה שנהוג לעשות בשנת אבל .

יש המון שאלות שאני רוצה לדעת האם מותר והאם אסור .

לא בהכרח שאני ילך ויעשה אבל ברצוני לדעת את הדברים .

ידוע לי שלא נהוג לקנות בגדים חדשים אלה רק למטרה מסויימת .(לעבודה)

השאלה שלי האם אפשרי לקנות בגדים ולהשאיר אותם בבית ולא ללבוש אותם ? האם אפשרי סתם לקנות בגדים/ תיקים ולהשאיר אותם בבית ולא ללבוש אותם ?

א. האם אפשרי לקנות דברים שאני חייבת כמו לבנים .. והלבשה אחרת שאני צריכה . ?

ב. האם אפשרי לקנות סתם תיק לעבודה ?

ג. האם מותר לצבוע את השיער ?

ד. והאם מותר לחדש את החדר בפריטים כמו מיטה וארון ?

ה. והאם מותר לראות טלווזיה ?

ו. והאם מותר להכנס לבית קברות בשנת האבל ?

מענין אותי כל ההלכות והמנהגים שצריך לנהוג .

תודה רבה .

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

הכלל לגבי קניות בשנת האבלות הוא,שמותר לקנות דברים שיש בהם צורך והם לא בגדר מותרות.

א. מותר

ב. אם יש בו צורך מותר.

ג. מותר

ד. אם יש בכך צורך בכך מותר.

ה. בעיקרון כן, בכל אופן רק בדברים שמותר לראות במשך השנה. (שלא בזמני האבלות)

ו. אין איסור בכך, בכל אופן נהגו לעלות בשנה הראשונה, רק ב30, ב11 וביום השנה.

מן השמיים תנוחמו

בשורות טובות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן