דין רשעים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/09/19 22:07 כד באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי סבתא מצד האם שהיא עוסקת בכוחות טומאה ופונה אל שיחים ערבים ושלל גויים שעוסקים לא עלינו בדברים האלה. לאחר תקופה מאוד קשה שעברה על משפחתי (פרנסה וחולי) של דברים שקרו באופן מאוד מפתיע ופוגע פנינו לשלל מקובלים כדי לפתור את הבעיות וכולם הצביעו על הסבתא. מה אפשר בדיוק לעשות? יש לציין שהאישה הזאת אף קיללה אותי בקללות נוראיות שאני הנכדה שלה, בשר מבשרה. היא מתנהגת בצורה שפלה מאוד ואיננו יודעים כיצד לנהוג.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

הדרך העיקרית להתמודד עם כוחות טומאה היא – להתעלם מהם;

ובשלב השני – להוסיף אורה.

מה שדוחה את יכולת הקללות לחול – הוא עשיית טוב, הבונה חומות.

על כן, אל תתייחס לקללות, אלא קבל על עצמך להוסיף משהו טוב על כל הדברים הטובים שאתה כבר עושה, ואז ניתן להתעלם לחלוטין מהקללה, ולהפוך את הקללה לברכה, ״כי אהבך ה׳ אלוהיך״.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן